(در فایل دانلودی نام نویسنده و استاد راهنما موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
فهرست مطالب
عنوان صفحه
چکیده… 1
فصل اول : کلیات پژوهش
1-1- مقدمه 3
1-6-1- روش پژوهش و گردآوری داده ها. 8
1-6-3- جامعه و نمونه آماری پژوهش…… . 9
1-6-4- روش تجزیه و تحلیل دادهها ….. 10
1-7- تعریف واژه های کلیدی…. 10
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه پژوهش
مبانی نظری و پیشینه پژوهش…… 12
2-2-1-1- تعریف گروه های تجاری…. 14
2-2-1-2- صورتهای مالی تلفیقی…. 16
2-2-1-4- بررسی تطبیقی استانداردهای حسابداری…. 18
2-2-1-5- الزام صورتهای مالی تلفیقی…. 18
2-2-1-6- تعریف واحد تجاری فرعی…. 19
2-2-2-2- تئوری ساختار مالکیت…… 22
2-2-2-4- ترکیب مالکیت و سهامداری مدیران… 25
2-2-2-4-1- فرضیه همگرایی منافع… 25
2-2-2-4-2- فرضیه تثبیت جایگاه مدیران… 27
2-2-2-5- ترکیب مالکیت و سهامداران نهادی و عمده.. 28
2-2-2-5-1- فرضیه نظارت کارآ.. 29
2-2-2-5-2- فرضیه همسویی استراتژیک……. 30
2-2-2-6- تأثیر سهامداران عمده مالی بر هزینههای نمایندگی…. 30
2-2-2-6- ترکیب مالکیت و سهامداران خارجی…. 30
2-3-1- هزینه بدهی و ساختار سرمایه.. 34
فصل سوم: روش اجرای پژوهش
3-3- فرضیهها و سوالهای پژوهش…… 42
3-4- تعریف و اندازه گیری متغیرهای پژوهش…… 43
3-6- جامعه آماری و نمونه آماری…. 45
3-8- روش تجزیه و تحلیل دادهها و آزمون فرضیهها. 47
3-8-1- ضریب همبستگی و رگرسیون… 47
3-8-2- مدلهای رگرسیونی مورد استفاده و آزمون معناداری ضرایب مدلهای مربوط به فرضیه اصلی پژوهش.. 49
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل دادهها
4-2-2- ایستایی (پایایی) متغیرهای پژوهش…… 55
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادهای پژوهش
5-3-1- پیشنهادهای کاربردی پژوهش…… 68
5-3-2- پیشنهادهایی بر پژوهشهای آتی…. 68
پیوستها
پیوست شماره 1- لیست گروه های تجاری…. 78
پیوست شماره 2- نتایج تجزیه و تحلیل آماری داده ها. 79
فهرست جداول
عنوان صفحه
جدول 3-1: فرایند انتخاب شرکتهای عضو نمونه.. 46
جدول 4-1: آماره های توصیفی متغیرهای پژوهش…… 55
جدول 4-2: نتایج حاصل از آزمون پایایی متغیرهای پژوهش…… 56
جدول 4-3: نتایج عامل تورم واریانس…… 57
جدول 4-4: خلاصه نتایج آماری فرضیه فرعی اول… 58
جدول 4-5: خلاصه نتایج آماری فرضیه فرعی دوم.. 59
جدول 4-6: خلاصه نتایج آماری فرضیه فرعی سوم.. 60
جدول 4-7: خلاصه نتایج آماری فرضیه اصلی دوم.. 62
جدول 5-1- خلاصه نتایج پژوهش…… 68
چکیده
بررسی اثرات گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
بهوسیله:
معصومه برزگر
هدف اصلی این پژوهش بررسی اثرات گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. از این رو، پژوهش حاضر در پی یافتن پاسخی برای این پرسش است که: آیا بین گروه های تجاری و ساختار مالکیت و هزینه بدهی رابطه معناداری وجود دارد؟ نمونه آماری این پژوهش شامل 67 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است که در بازه زمانی 1384 تا 1392 مورد بررسی قرار گرفته است. از تحلیلهای آماری رگرسیون خطی چند متغیره برای آزمون فرضیه های پژوهش استفاده شده است. نتایج آماری حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان میدهد که بین گروه های تجاری و معیارهای ساختار مالکیت و هزینه بدهی رابطه منفی وجود دارد.
واژه های کلیدی: گروه های تجاری، ساختار مالکیت، هزینه بدهی.
فصل اول
کلیات پژوهش
تصمیمات سرمایه گذاری یکی از عوامل اصلی رقابت و تداوم بقا در دنیای کنونی بوده و باید با هدف حداکثر ساختن ارزش و رشد شرکت اتخاذ شود. برای نمونه، میتوان این موضوع را مد نظر قرار داد که وابستگی سرمایه گذاری به منابع وجوه خارجی به علت پرهزینه بودن نسبت به منابع وجوه داخلی، مطلوب نیست. بنابراین، در شرکتها سعی می شود که از منابع داخلی استفاده کرد. از این رو، شرکتها ممکن است بدلیل نوسان در جریانهای نقدی داخلی، بعضی از فرصتهای سرمایه گذاری را رد کرده و یا آنها را به تعویق اندازند. در صورت فقدان نقصهایی مثل نقص اطلاعاتی، استدلال می شود که هیچگونه اختلافی بین هزینه تامین مالی داخلی و خارجی وجود ندارد. به عبارتی تمام شرکتها دسترسی مساوی و نامحدود به تامین مالی خارجی داشته و از این رو میتوانند تصمیمات سرمایه گذاری و تامین مالی خودشان را از هم تفکیک کنند. موضوع گروه تجاری بهعنوان یک پدیده رایج است. شرکتهایی که دچار مشکلات اطلاعاتی و نمایندگی شدیدی هستند، دسترسی محدودی به تامین مالی خارجی داشته، بنابراین فرصتهای سرمایه گذاری سود آور را به آسانی رد کرده و یا از آنها صرفنظر می کنند. این موضوع در دراز مدت به توانایی سودآوری، رشد و در نتیجه وضعیت مالی شرکتها لطمه وارد کرده و چه بسا زمینه ساز عقب ماندن از عرصه رقابت و حذف از بازار را برای شرکتها ایجاد کند. چنین شرکتهایی را شرکتهای با محدودیت تامین مالی مینامند. بنابراین دسترسی به منابع وجوه داخلی برای شرکتهای با محدودیت تامین مالی موضوعی حیاتی و بسیار مهم تلقی می شود (کلیچ، 1390). از سوی دیگر، تأثیر اهمیت اطلاعات بر شرکتها و به تبع بر مالکان شرکتها بیسار سودمند است. زیرا، به مالکان گروه های گروه های تجاری کمک می کند که با به کارگیری این اطلاعات تردید و عدم اطمینان را کاهش دهند و تصمیمات مالی و اقتصادی مناسب و منطقی بگیرند (الهزمیه و همکاران[1]، 2014). از این رو در پژوهش پیش رو به ارزیابی و برآورد اثر عضویت در گروه تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی پرداخته شده است.
گروه های تجاری از جمله پدیده هایی است که در اقتصادهای نوظهور، اقتصادهای توسعه یافته و همچنین، اقتصاد ایران نقش مهمی بازی می کند. اگرچه اهمیت گروه ها قبلاً به طور تجربی اثبات شده، اما این موضوع به تازگی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. همچنین، درک اقتصادانان از عملکرد گروه های تجاری هنوز هم ناچیز است. اگرچه به لحاظ قانونی گروه های تجاری وجود خارجی ندارند، اما از بعد اقتصادی و حسابداری، گروه های تجاری، واقعیاتی هستند که انکار آنها غیر ممکن است و همچنین، دارای یک شخصیت اقتصادی هستند که تأثیر به سزایی در ساختار مالکیت شرکتها دارند. برای اداره بهتر هر واحد اقتصادی، شناخت کامل خصوصیات و ویژگیهای آن واحد ضروری به نظر میرسد. زیرا، تصمیم گیری در شرایط عدم شناخت کافی از واحد تحت مدیریت منجر به خسارات جبران ناپذیری به واحد اقتصادی خواهد شد. مدیران شرکتهای عضو گروه تجاری با درک و شناخت ویژگیهای منحصر به فرد گروه های تجاری میتوانند تصمیم گیری مؤثرتر و کاراتری را در جهت پیشبرد اهداف و فعالیتهای واحد اقتصادی تحت مدیریت خود داشته باشند (پورحیدری و دلدار، 1391).
با توجه به مطالب پیشگفته در خصوص اهمیت وجود گروه های تجاری میتوان تأثیر آن را بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی مورد آزمون قرار داد.
1-2- بیان مسأله پژوهش
در نگاهی كلی، حاكمیت شركتی شامل ترتیبات حقوقی، فرهنگی و نهادی می شود كه سمت و سوی حركت و عملكرد شركتها را تعیین میكند. عناصری كه در این صحنه حضور دارد، عبارت است از سهامداران و ساختار مالكیت آنان، اعضای هیأت مدیره و تركیباتشان، مدیریت شركت كه توسط مدیر عامل یا مدیر ارشد اجرایی هدایت می شود و سایر ذینفعان كه امكان اثرگذاری بر حركت شركت را دارند (حساس یگانه و پوریانسب، 1384). از آنجا كه سرمایه گذاران و مالکان، بازیگران اصلی بازارهای مالی هستند و نفوذ آنها در حاكمیت شركتی در پی سیاستهای خصوصیسازی پذیرفته شده به وسیله كشورهای مختلف افزایش یافته است، میتوان به این نتیجه رسید كه سرمایه گذاران در بسیاری از سامانههای حاكمیت شركتی اهمیت زیادی دارند (نجار [2]و تیلور[3]، 2008). از سوی دیگر، تنوع در گروه های تجاری نیز در سرتاسر جهان رایج است (لاپرتا و همکاران[4]، 2000). بنابراین، انگیزه اصلی این پژوهش در ارتباط با پدیده گروه های تجاری و ساختار مالکیت است كه به تشریح تأثیر گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی می پردازد. از نظر قانونی، گروه تجاری در استانداردهای حسابداری ایران تعریف شده است. بند 3 استاندارد شماره 1، گروه تجاری را بهعنوان «واحد تجاری اصلی و واحدهای فرعی آن» تعریف میكند (كمیته تدوین استانداردهای حسابداری، 1390). اختلاف بین کنترل و مالک در گروه های تجاری بین ساختار هرمی مالکیت و نگهداری متقابل، تسهیلات مختلفی برای مالکان کنترل فراهم می کند. از این رو، در ادبیات مختلف اینگونه مشاهده شده است که گروه های تجاری بهعنوان عاملی در اختیار مالکان کنترل کننده موجب سلب مالکیت منافع شخصی گروه های اقلیت شده است (جانسون و همکاران[5]، 2000a؛ بای و همکاران[6]، 2002؛ برتراند و همکاران[7]، 2002؛ کلاسینس و همکاران[8]، 2002؛ و بیک و همکاران[9]، 2006). اما با این وجود هنوز شرکتهای تجاری بسیاری در سر تاسر جهان وجود دارند و مشغول به فعالیت هستند (فریس و همکاران[10]، 2003؛ و آلمیدا[11] و کیم[12]، 2012). لین و همکاران[13] (2011a) در پژوهش خود اینگونه اظهار می کنند که اختلافات گسترده ای بین مالکان و کنترل وجود دارد که منجر به افزایش هزینه استقراض خواهد شد. این موضوع منعکسکننده خطر سلب مالکیت توسط مالکان کنترل است که در این صورت گروه های تجاری با هزینه بدهی بالاتری روبهرو خواهند شد. هر چند برخی پژوهشگران (بهعنوان نمونه، گاپلان[14] و جیارمان[15]، 2012؛ بیون و همکاران، 2013) عنوان می کنند که نقش گروه های تجاری متمایز از تمرکز مالکیت است. صرف نظر از تامین مالی، گروه های تجاری قادر هستند که خطرهای جریان درآمد و تخصیص منابع را به بهترین شکل ممکن به اشتراک بگذارند (فریس و همکاران[16]، 2003؛ خانا[17] و یافی[18]، 2007). این اشتراکگذاری ریسک بر کاهش هزینه بدهی مالی بسیار مؤثر است. با توجه به آنچه گفته شد این سوال مطرح می شود که آیا گروه های تجاری تأثیر مثبت یا منفی در تأمین مالی ایفا می کنند؟ بدین ترتیب، به نظر میرسد که گروه های تجاری در صنایع فعال در بورس اوراق بهادار تهران بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی تأثیر خواهد گذاشت. از آنجا که چنین مطالعه ای در پژوهشهای قبلی در ایران صورت نگرفته است، این پژوهش با هدف پاسخ به این سؤال انجام خواهد شد که: آیا در بورس اوراق بهادار تهران گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی تأثیر می گذارد؟
یکی از عوامل اصلی بهبود کارایی اقتصادی، نظام راهبری بنگاه (حاکمیت شرکتی) است که در برگیرنده مجموعه ای از روابط میان مدیریت شرکت، هیأت مدیره، سهامداران و سایر گروه های ذینفع است. نظام راهبری بنگاه ساختاری را فراهم می کند که از طریق آن هدفهای بنگاه تنظیم و وسایل دستیابی به هدفها و نظارت بر عملکرد تعیین می شود. این نظام، انگیزه لازم برای تحقق اهداف بنگاه را در مدیریت ایجاد کرده و زمینه نظارت مؤثر را فراهم می کند. به این ترتیب، شرکتها منابع را با اثر بخشی بیشتری به کار می گیرند (مکرمی، 1385). بنابراین، سهامداران و گروه های ذینفع بهمنظور کسب سود و قدرت بیشتر اقدام به تشکیل گروه های تجاری می کنند که این گروه های تجاری در بسیاری از کشورها رایج است. این موضوع در کشورهای در حال توسعه نیز مستثنی نیست. در آن اقتصادها، فعالیت گروه تجاری، مجموعه ای از شرکتهای به هم گره خورده است که این خود باعث شده است که به طور رسمی یا غیر رسمی، مستقیم یا غیر مستقیم بر ساختار مالکیت شرکتها تأثیرگذار باشد (سامفاندارک[19]، 2002). از این رو وی گروه های تجاری را اینگونه تعریف می کند: «مجموعهای از شرکتهای قانونی مستقل که به طور کامل و یا تا حدی تحت مالکیت یک شخص یا یک گروه باشد.» بنابراین، در اینجا این سوال مطرح می شود که چه چیزی باعث می شود که چه در بازارهای داخلی و چه در بازارهای خارجی، گروه های تجاری با یکدیگر وارد تعامل شوند؟ و از سوی دیگر، چه چیزی باعث می شود که گروه های تجاری با وجود اختلاف و تنوع، مجموعه ای از اجزای هماهنگ و وابسته به هم به شمار روند؟ مهمترین ویژگی شركتهای سهامی تفكیک مالكیت از مدیریت آنهاست. از سوی دیگر، در سالهای اخیر موارد بسیاری از تضاد منافع بین گروه ها و چگونگی مواجهه شركتها با اینگونه تضادها از سوی اقتصاددانان مطرح شده است. بنابراین، موضوع اصلی در مباحث ساختار مالكیت، «مساله نمایندگی» خواهد بود، چرا كه تضاد منافع بین مدیران و سهامداران منجر به بروز هزینه هایی می شود (فضلزاده و همکاران، 1389). از این رو، با افزایش یکپارچگی در اقتصاد جهانی و رشد شرکتهای بزرگ، حاکمیت شرکتی بهعنوان یک موضوع مهم برای پژوهشگران و مدیران و از همه مهمتر سرمایه گذاران بهعنوان صاحبان سرمایه در سرتاسر جهان پدید آمده است. چارچوب منحصر به فرد اقتصادی در کشورها منجر به طرح سوالاتی می شود. بهعنوان نمونه، ساختار مالکیت شرکتها در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه متفاوت است که این موضوع خود بر کارایی مبادلات در بازار سرمایه تأثیر بسزایی دارد (خانا و پالیو، 2000 و لاپرتا و همکاران، 2000). بنابراین، این چارچوب بر ساختار مالکیت مؤثر خواهد بود. از سوی دیگر، وجود وابستگی بین یک گروه تجاری بسته به سطح توسعه یافتگی کشور ممکن است بر عملکرد شرکت تأثیر مثبت یا منفی داشته باشد. در این راستا، پژوهش حاضر به تجزیه و تحلیل رابطه بین وابستگی گروه های تجاری، ساختار مالکیت و هزینه بدهی در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. اهمیت این پژوهش آن است که گروه های تجاری می تواند اثرات قابل توجهی بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی داشته باشند که این خود می تواند منافع سهامداران شرکتها را تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، میتوان سؤال اصلی پژوهش را اینگونه مطرح کرد که: آیا وابستگی گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی تأثیری دارد؟
به طور کلی هدف از انجام این پژوهش بررسی تجربی اثرات گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.
یک دیدگاه قوی در ادبیات وجود دارد که گروه های با افزایش هزینه بدهی شرکت ارتباط خواهند داشت. براساس اظهارات بیون و همکاران (2013) عنوان می کنند که سهامداران کنترل شرکت تلاش می کنند که مانع از ایجاد گروه های تجاری شوند. همچنین، جدایی مالکیت و کنترل در گروه های وابسته شرکتها میتواندهزینه بدهی را افزایش دهد، زیرا، سهامداران ممکن است که به دنبال سرمایه گذاریهای مخاطرهآمیز باشند. بنابراین، تأثیر گروه تجاری بر هزینه بدهی و ساختار مالکیت شرکتها سوالی است که باید به آن پاسخ داده شود. از این رو، هدف این پژوهش بررسی اثر گروه های تجاری بر ساختار مالکیت و هزینه بدهی است.
فرضیه اصلی اول
بین گروه های تجاری و ساختار مالکیت ارتباط معنادار وجود دارد.
فرضیه های فرعی
بین گروه های تجاری و مالکیت دولتی ارتباط معنادار وجود دارد.
بین گروه های تجاری و مالکیت نهادی ارتباط معنادار وجود دارد.
بین گروه های تجاری و مالکیت انفرادی ارتباط معنادار وجود دارد.
فرضیه اصلی دوم
بین گروه های تجاری و هزینه بدهی ارتباط معنادار وجود دارد.
1-6-1- روش پژوهش و گردآوری داده ها
در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، از روش کتابخانه ای استفاده خواهد شد. جمع آوری اطلاعات مورد نیاز بخش مبانی نظری بهگونه عمده از مجلات تخصصی داخلی و خارجی و برای گردآوری داده ها عمدتاً از طریق بانکهای اطلاعاتی سازمان بورس اوراق بهادار تهران و نرم افزارهای تدبیر پرداز، صحرا و رهآورد نوین گردآوری می شود.
1-6-2-1- متغیر مستقل
متغیر مجازی گروه تجاری:(GOUPi,t) اگر شركت وابسته به گروه تجاری باشد این متغیر برابر با یک است و در غیر این صورت صفر خواهد بود (پورحیدری و دلدار، 1391).
1-6-2-2- متغیر وابسته
متغیر وابسته این پژوهش نیز، ساختار مالکیت و هزینه بدهی است.
1-6-2-3- متغیرهای کنترلی
بهمنظور کنترل سایر متغیرهایی که بهنحوی در تجزیه و تحلیل مسأله پژوهش مؤثرند، متغیرهای کنترلی لازم با توجه به مرور متون تعیین شدند (کوک[20]، 1991؛ و فرث[21]، 1997). متغیرهای کنترلی این پژوهش عبارتند از: اندازه شرکتها و نسبت بدهی.
در پژوهش حاضر بهمنظور آزمون فرضیه های پژوهش از داده های مالی طبقه بندی شده و حسابرسی شده شرکتهای فعال پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران استفاده خواهد شد. دلایل انتخاب جامعه آماری مذکور این است که سازمان بورس اوراق بهادار تهران اطلاعات نسبتاً جامعی در خصوص وضعیت شرکتها و روند عملکرد اقتصادی آنها دارد و میتوان گفت که تنها منبع اطلاعاتی است که با بهره گرفتن از آن میتوان به منابع اطلاعاتی مالی شرکتها دسترسی یافته و مدلهای پژوهش را مورد آزمون قرار داد. نمونه آماری تمامی شرکتهایی است که دارای شرایط ذیل باشد. همچنین، دوره زمانی آزمون پژوهش نیز بین سالهای 1384 الی 1392 خواهد بود.
- سال مالی شرکت منتهی به پایان اسفند ماه هر سال باشد.
- شرکت طی سالهای 1384 تا 1392، تغییر سال مالی نداده باشد.
- اطلاعات مالی لازم به منظور استخراج داده های مورد نیاز در دسترس باشد.
- تا پایان سال مالی 1383 در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شده باشد.
- از آنجایی که برای محاسبه اندازه شرکت، نیازمند تعیین ارزش بازار حقوق صاحبان سهام آن هستیم، باید سهام شرکت در طول سه ماه آخر هر سال حداقل یکبار معامله شده باشد.
- جزء بانکها و مؤسسات مالی (شرکتهای سرمایه گذاری، واسطهگری مالی، شرکتهای هلدینگ و لیزینگها) نباشد؛ زیرا افشای اطلاعات مالی و ساختارهای راهبری شرکتی در آنها متفاوت است.
در انجام این پژوهش، از روشهای آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده خواهد شد كه در ادامه به تفصیل تشریح میشود. پس از جمع آوری اطلاعات، نخستین گام محاسبه آمارههای توصیفی از متغیرهای مورد استفاده است. این آمارهها شامل میانگین، میانه، انحراف استاندارد و سایر اطلاعات مورد استفاده است. پس از بررسی آمارههای توصیفی، فرضیه های پژوهش با بهره گرفتن از روشهای آمار استنباطی که در ادامه به این روشها اشاره میشود، مورد آزمون قرار خواهند گرفت. در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل داده ها، ابتدا با بهره گرفتن از نرمافزار 2007 Excel-متغیرهای پژوهش از روی داده های خام آماده و سپس با بهره گرفتن از نرمافزار20 -SPSS تجزیه و تحلیل نهایی انجام می شود.
گروه های تجاری: مجموعه ای از شرکتهای قانونی مستقل که به طور کامل و یا تا حدی تحت مالکیت یک شخص یا یک گروه باشد (پورحیدری و دلدار، 1391).
ساختار مالکیت: منظور از ساختار مالکیت، مشخص کردن بافت و ترکیب سهامداران یک شرکت و بعضاً مالک عمده نهایی سهام آن شرکت است. بسیاری از پژوهشگران اقتصادی عقیده دارند که هر یک از انواع مالکیت نیز می تواند بر عملکرد شرکتها تاثیرگذار باشد. لذا، روشهای کنترل عملکرد مدیران و عوامل مؤثر بر عملکرد آنها و همچنین شیوه اندازه گیری تأثیر هر یک از انواع مالکیت بر عملکرد شرکتها، از جمله مسائلی است که طرف توجه و علاقه سهامداران، مدیران و پژوهشگران است (اعتمادی، 1388).
هزینه بدهی: بخشی از هزینه سرمایه است كه بابت تأمین وجوهی كه از خارج شركت تأمین شده پرداخت می شود. این هزینه در واقع شامل بهرهای است كه برای بدهیهای بهرهدار مثل وامهای كوتاهمدت و بلند مدت پرداخت میشود. در مورد شركتهایی كه اوراق مشاركت نیز منتشر می کنند، هزینه اوراق مشاركت نیز به آن اضافه می شود. با توجه به تعدد وامهای دریافتی توسط شركتها، میتوان یک میانگین را بهعنوان هزینه بهره و بدهی آنها در نظر گرفت (قدیری و همکاران، 1391).
در این فصل كلیاتی درباره پژوهش شامل مقدمه، مسأله پژوهش، اهمیت و ضرورت پژوهش، اهداف پژوهش، فرضیههای پژوهش و روش انجام پژوهش بیان شد. در بخش مربوط به روش انجام پژوهش، متغیرهای پژوهش، جامعه پژوهش، محدوده زمانی، روش گردآوری دادهها و روشهای آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل اطلاعات تشریح شد. در ادامه به تعریف واژههای كلیدی مورد استفاده در این پژوهش پرداخته شد.
بهمنظور انعکاس چارچوب پژوهش حاضر، در این بخش، مختصری از مطالب عنوان شده در هر یک از فصول آتی مطرح می شود:
موضوع فصل دوم، بیان مبانی نظری پژوهش و بررسی پژوهشهای گذشته است. در ابتدا مفهوم گروه تجاری شرکتها تشریح شده است. در ادامه، مفاهیم ساختار مالکیت و هزینه بدهی بیان می شود. در نهایت، در بخش آخر فصل نیز، خلاصهای از پژوهشهای انجام شده در این زمینه ارائه می شود.
در فصل سوم، روش پژوهش شامل فرضیههای پژوهش، تعریف متغیرهای مستقل، وابسته و کنترلی و نحوه محاسبه آنها، جامعه و نمونه آماری، روش جمع آوری اطلاعات و روش آماری مورد استفاده برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بیان میشود.
موضوع فصل چهارم تجزیه و تحلیل فرضیههای پژوهش و تفسیر نتایج حاصل با بهره گرفتن از نرمافزار SPSS نسخه 20 است.
در فصل پنجم، پس از ارائه نتایج پژوهش، محدودیتهای پژوهش بیان شده و در نهایت، پیشنهادهای پژوهش بیان میشود.
[1] Alhazaimeh et al.
[2] Najjar
[3] Taylor
[4] La Porta et al.
[5] Johnson et al.
[6] Bae et al.
[7] Bertrand et al.
[8] Claessens et al.
[9] Baek et al.
[10] Ferris et al.
[11] Almeida
[12] Kim
[13] Lin et al.
[14] Gopalan
[15] Jayaraman
[16] Ferris et al.
[17] Khanna
[18] Yafeh
[19] Samphantharak
[20] Cooke
[21] Firth
قیمت :37500 تومان
بلافاصله پس از پرداخت ، لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت parsavahedi.t@gmail.com
37,500 تومانافزودن به سبد خرید