دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشکده جنگلداری و مهندسی چوب
تحقیق نظری جهت دریافت درجه کارشناسی ارشد (M.Sc.) در رشته تکنولوژی و مهندسی چوب
گرایش حفاظت و اصلاح چوب
بررسی مطالعاتی مقاومت به پوسیدگی چند سازه چوب پلاستیک اصلاح شیمیایی شده
استاد راهنما :
دکتر محمد رضا ماستری فراهانی
تابستان 1391
(در فایل دانلودی نام نویسنده موجود است)
تکه هایی از متن پایان نامه به عنوان نمونه :
(ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل است)
چکیده
امروزه استفاده از چندسازه چوب پلاستیک در مصارف ساختمانی بسیار رواج یافته است. یکی از دلایل مهم این افزایش تقاضا، ارزانی مواداولیه این چندسازه ارزشمند میباشد. چراکه در ابتدا هدف از تولید این سازه کاهش هزینه های ناشی از تولید چندسازه پلیمر- شیشه بوده است. مهمترین پارامتر محدودکننده اینسازه ارزشمند خاصیت جذبآب است. در ابتدا گمان بر این بود که این سازه عاریاز هرگونه جذبآب است. اما ازآنجائیکه شواهدی مبنیبر حضوررطوبت ودر پیآن تخریب بیولوژیکی وجود دارد، محققین درپی روشهایی برای کاهش جذبرطوبت این سازه هستند. تاکنون روش های نسبتا زیادی برای کاهش جذبآب اینسازه بیانشده است کهاز مهمترین اینها روش هایاصلاح چوب هستند. اصلاح حرارتی، استیلاسیون و فورفولاسیون از مهمترین روش های اصلاح چوب بشمار میروند. وجه مشترک اینروشها کاهش درمعرض قرارگیری با رطوبت بخش سلولزی و در نتیجهآن افزایش ثبات ابعادی مقاومت به پوسیدگی سازه است. ازآنجائیکه رطوبت نقش کلیدی را درپوسیدگیقارچی بازی می کند، اصلاح شیمیایی دیواره سلول چوبی می تواند در پیشگیری و کندکردن تخریب بیولوژیکی موثر باشد. دراین تحقیق به بررسی اثر اصلاح شیمیایی چوب به منظور افزایش مقاومت بهپوسیدگی چندسازه چوبپلاستیک پرداخته شده است. همچنین اثر پیشتیمارهایی نظیر درمعرضگذاری با UV و چرخههای جوشاندن برای افزایش احتمال پوسیدهشدن بررسی شده است. نتایج حاصل حاکی از آن است که روشهای اصلاحچوب منجر به افزایش مقاومت به جذبآب چندسازه چوب پلاستیک شده و باعث افزایش ثباتابعادی و مقاومت به پوسیدگی آن می شود. همچنین نتایج بیان می کندکه پیشتیمارهای انجام شده باعث افزایش احتمال پوسیده شدن این سازه می شود.
کلمات کلیدی: چندسازهچوبپلاستیک- مقاومت به پوسیدگی- جذبآب- اصلاحچوب-
ثباتابعادی
1-2-1- چند سازه چوب پلاستیک… 5
1-2-4-پلیاتیلن با دانسیتهکم. 10
1-2-5-پلیاتیلن با دانسیته متوسط.. 11
1-2-6-پلیاتیلن با دانسیته بالا. 11
1-2-8-تقویتکنندهها و سازگارکنندهها 13
1-2-9-روش های فراورش پلاستیکها 15
1-2-11-اهمیت وکاربردهای چندسازه چوب پلاستیک… 18
1-2-12-اهداف تهیه چندسازه های چوبپلاستیک… 20
1-2-15-حالتهای قرارگرفتن مونومر در سلول. 22
1-2-16-تاریخچه فرایند استیلاسیون. 27
1-2-18-دیگر مواد استیله کننده 28
1-2-19-خواص چندسازه اصلاح شده 35
1-2-22-پوسیدگی رشتهای یا سفید. 39
1-2-24-عوامل و عناصر مورد نیاز قارچها 41
1-2-25-اثرات پوسیدگی و روش های بررسی آن. 42
1-2-26-دوام طبیعی چندسازه ها 43
شکل 6- دستکاه قالبگیری تزریقی 17
شکل 7- حالتهای تثبیت ماده اصلاح کننده در چوب 23
شکل 9- واکنش بین انیدرید و چوب 28
شکل 10- کاتالیست اسید در واکنش چوب با اسید کربوکسیلیک 29
شکل 11- واکنش چوب با کلرید اسید 29
شکل 12- a) استیلاسیون چوب با گاز کتن b) استیلاسیون چوب با دیکتن 30
شکل 13- واکنش چوب با مالئیکانیدرید 30
شکل 14- مکانیسم جفتکنندگی مالئیک انیدرید 31
شکل 15 – واکنش چوب با ساکسنیک انیدرید 32
شکل 16- واکنش چوب با ایزوسیانات 32
شکل 17- واکنش چوب با اپوکسید 33
شکل 18- واکنش چوب با فرم آلدئید 33
شکل 19- واکنش چوب با اکریلو نیتریل 34
شکل 20- واکنش β-پرپیولاکتون با چوب 34
شکل 21- قارچ مولد پوسیدگی قهوهای 39
شکل22- قارچ مولد پوسیدگی سفید 40
شکل 23- رابطه بین WPG و کاهش وزن ناشی از پوسیدگی 46
مقدمه
از دیر باز انسان مواد مختلف را جهت دستیابی به فرآورده های جدید با خواص بهتر با هم ترکیب نموده است. یکی از این فرآورده ها چندسازه چوب پلاستیک است که به اختصار [1]WPC نامیده می شود. این فرآورده که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، مخلوطی از ذرات چوب یا مواد لیگنوسلولزی دیگر و مواد پلیمری است که ظاهری شبیه به چوب داشته ولی به وسیله فرایندهای تولید مواد پلاستیک شکل میگیرد(جزایری، 1385). سالانه تحقیقات فراوانی برروی نحوه فرآوری و ساخت این فرآورده و اصلاح و بهبود خواص آن صورت میگیرد. در ساخت این مواد محدوده وسیعی از پلیمرها مانند پلیپروپیلن(PP[2])، پلیاتیلن([3]PE)، پلیونیل کلراید(PVC[4]) و… همراه با پرکننده های سلولزی نظیر آرد و الیاف چوب، کتان، کنف، بامبو، کاه و کلش مورد استفاده قرار میگیرد (کوزیژسکی[5]، 2010). طبق آمار منتشر شده بیشترین پلیمرهای مصرفی از نوع پلیاتیلن و پلیپروپیلن بوده، به طوریکه در سال 2010 در مجموع 95% از پلیمرهای مصرفی را شامل شده اند (کارنانی[6]وهمکاران، 1997 و زوو[7] و همکاران، 2010). به طورکلی این محصولات شامل دو فاز میباشند: فاز زمینه و فاز تقویت کننده (امیرخیزی، 1373).
با اینحال تنها هنگامیکه فاز های تشکیلدهنده خواص فیزیکی کاملاً متفاوتی داشته باشند، ماده حاصل مرکب نامیده می شود (آگاروال و باروتمن[8] ،1980).
وظیفه فاز تقویت کننده تحمل تنشهای مکانیکی وارده است و فاز زمینه تنشهای وارده را از یک جزء تقویت کننده به جزءدیگر منتقل کرده و بدین ترتیب در تمام حجم در تمام حجم چندسازه توزیع می نماید (درودیانی،1373).
کامپوزیتهای چوب پلاستیک به دلیل طیف متنوع آن و همچنین مقرون به صرفه بودن آن، دارای نرخ بالایی از رشد جهانی هستند. به طور معمول، کامپوزیتها از 40 تا 60 درصدچوب به شکل تراشه، الیاف و یا ذرات ریزتر که با گرمانرمهایی مانند پلیپروپیلن، پلیاتیلن و پلیونیل کلراید ترکیب میشوند، ساخته می شود (حمزه و همکاران، 2011).
پلاستیکها به طور کلی مقاوم به حمله قارچی هستند با این حال یک نگرانی عمده برای این مواد هست که چوب موجود در کامپوزیتها مستعد به تخریب بیولوژیکی است. جزء چوب در این مواد سطوح رطوبت مناسبی را برای حمله قارچی فراهم می کند. بسیاری از تولیدکنندگان از این خطر به وسیله تولید این محصولات برای مصارف داخلی که حضور آب کم است یا وجود ندارد، جلوگیری می کنند در نتیجه خطرحمله قارچی به حداقل میرسد (لوملی[9] و همکاران، 2011).
افزایش کاربردهای چوب پلاستیکها در محیطهای بیرونی، نیازمند اطلاع از دوام این محصولات است، زیرا با وجود پیشرفتهایی که در روش ساخت این محصولات صورت گرفته است، شواهد نشان می دهند که این محصولات کاملاً در برابر پوسیدگی مصون نمیباشند. به خصوص اگر این چندسازهها در جاهایی که به طور دورهای یا مداوم در معرض رطوبت نسبی بالا و رشد قارچی میباشند، بیشتر مستعد به رشد قارچ و تخریب بیولوژیکی خواهند بود (شریفی، 1388).
با توجه به آنچه بیان شد پیدا کردن یک روش دوستدار محیط زیست برای کاهش جذب رطوبت و پوسیدگی قارچی دارای اهمیت بسیاری است. باتوجه به مطالعات انجام شده اصلاح شیمیایی اجزای چوبی یکی از روشهایی است که بدین منظور بیشترین مطالعات روی آن انجام شده است.
تعداد صفحه : 87
قیمت :14700 تومان
بلافاصله پس از پرداخت لینک دانلود فایل در اختیار شما قرار می گیرد
و در ضمن فایل خریداری شده به ایمیل شما ارسال می شود.
پشتیبانی سایت : * parsavahedi.t@gmail.com
در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.
14,700 تومانافزودن به سبد خرید