دانلود متن کامل پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی
گرایش:تغذیه دام
عنوان:بررسی تاثیر سطوح تغذیه ای اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش بر بیان ژن موسین در جوجه های گوشتی
واحد گرمسار
دانشکده کشاورزی
پایان نامه برای دریافت درجه ی کارشناسی ارشد(M.S.C )
رشته مهندسی کشاورزی – گرایش تغذیه دام
عنوان:
بررسی تاثیر سطوح تغذیه ای اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش بر بیان ژن موسین در جوجه های گوشتی
استاد راهنما:
دکتر علی نوری امام زاده
استاد مشاور:
دکتر حمیدرضا سیدآبادی
زمستان
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
فهرست مطالب
عنوان صفحه
2-1-1-گیاهان دارویی و ادویه ها به عنوان محرک های اشتها و هضم غذا 9
2-1-2-اثر گیاهان دارویی بر سیستم ایمنی.. 11
2-1-3- اثر گیاهان دارویی بر عملکرد.. 12
2-1-4- اثر گیاهان دارویی بر كیفیت و سلامت گوشت لاشه.. 15
2-1-5- اثر گیاهان دارویی بر مورفولوژی دستگاه گوارش.. 16
2-1-6- سنبل کوهی) سنبل الطیب).. 18
2-2-3 عوامل موثر بر سنتز و ترشح موسین.. 22
2-2-7- اثر مصرف خوراک بر ترشح موسین.. 25
2-3-واکنش رونویسی معکوسRT-PCR.. 30
2-3-1-تکنیک Real Time PCR.. 31
2-3-1-1-روش های مختلف Real-Time PCR.. 32
2-3-1-1-2- پروبهای هیدرولیزی.. 34
2-3-1-1-3- پروبهای هیبریداسیونی.. 35
2-3-1-1-4- پروبهای سنجاق سری.. 36
2-3-1-2-مفاهیم PCR Real–Time. 37
2-3-1-2-2-فلورسانس آستانه.. 38
2-3-1-2-4- منحنی استاندارد.. 39
2-3-1-3- انواع اندازه گیریها در تکنیک Real-Time PCR.. 41
2-3-1-3-1-اندازه گیری مطلق.. 41
2-3-1-3-2-اندازه گیری مطلق.. 42
2-3-1-6-مزایای تکنیکReal-Time PCR.. 45
2-4-مروری بر تحقیقات انجام شده:.. 46
3-2-عملیات مدیریتی در اجرای طرح:.. 50
3-2-7-برنامه واكسیناسیون:.. 52
3-2-10-متغیرهای مورد بررسی در آزمایشهای مزرعهای.. 56
3-2-10-3- ضریب تبدیل غذایی.. 57
3-3-1-کشتار حیوانات آزمایشی و نمونه برداری.. 58
3-3-3-استخراج RNA از بافت روده.. 59
3-3-4-روش نگهداری RNA استخراج شده.. 61
3-3-5-طیف سنجی RNAهای استخراجی با Nanodrop. 61
3-3-6-سنتز cDNA از نمونه های RNA.. 62
3-3-7-تعیین غلظت و خلوص cDNA.. 64
3-3-8-ارزیابی و رقیق سازی و همسان سازی غلظت cDNA.. 64
3-3-10-بهینه سازی واکنشReal-Time PCR.. 66
3-3-11-بهینه سازی غلظت آغازگرها.. 66
فصل چهارم: یافته های پژوهش.. 70
4-1- عملکرد جوجه های گوشتی.. 71
4-1-1- میانگین خوراک مصرفی.. 71
4-2-3-ارزیابی و رقیق سازی و همسان سازی غلظت cDNA:.. 78
4-2-4-دمای بهینه اتصال پرایمرهای اختصاصی ژن.. 78
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری کلی.. 83
در این مطالعه بیان ژن كاندید موسین و تغییرات بیان آن با افزودن مكمل گیاهان دارویی سنبل كوهی و مرزن جوش در جوجه گوشتی آرین مورد تحقیق قرار گرفت. آزمایش در غالب طرح كاملا تصادفی با 7 تیمار و 6 تكرار و در هر تكرار 3 قطعه جوجه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، آنتی بیوتیك، پروبیوتیك، سنبل كوهی(200)، سنبل كوهی(400)، آویشن (200) و آویشن (400)بود. شاخص های مورد مطالعه شامل ، وزن بدن در 6 هفتگی، میزان خوراك مصری و ضریب تبدیل غذایی بود. به منظور بررسی بیان ژن Muc2 ، ابتدا كل RNA از سه تكرار بافت روده جوجه های تیمارهای مختلف استخراج و بعد از ساخت cDNA نمونه ها، بیان ژنها با روش Semi-Quantitative RT-PCR بررسی شد. نتایج حاصله با بهره گرفتن از رویه GLM نرم افزار SAS(9.1) مورد تجزیه قرار گرفت و میانگین تیمارها با بهره گرفتن از آزمون دانكن مقایسه شد. نتایج نشان داد كه بیان ژن MUC 2 در تیمار مرزن جوش(400) بیشترین و در تیمار شاهد كمترین ولی در سطوح مختلف تیمارها تفاوت معنی داری ندارد.
كلمات كلیدی: بیان ژن، ژن موسین، گیاهان دارویی، جوجه گوشتی
حیوانات به طور عام در زندگی بشر و به طور خاص در زندگی دامپروران از اهمیت ویژه و جایگاهی خاص برخوردارند. پرورش دام و طیور حرفهای سخت و پر مشقت میباشد. از آنجایی که هدف نهایی درآمد بیشتر است، هر اندازه که دامپرور به کار با حیوانات علاقه نشان دهد، در صورت اقتصادی نبودن، پرورش دام کنار گذاشته خواهد شد. از مهمترین عواملی که پیشرفت در هر واحد تولیدی و اقتصادی را تضمین می کند، تلفیق داشتههای علمی با امکانات عملی است و این امر به ویژه در برخی رشته های تولیدی مانند فعالیتهای دامپروری ضروری و اجتناب ناپذیر است. هر گاه یکی از عوامل موثر برای بهبود وضع دامپروری مانند درجه آگهی و چگونگی دسترسی به مجموعه های مدون را در این زمینه بدانیم، این حقیقت آشکار می شود که کوشش و تلاش در این مسیر تا چه اندازه در دگرگونی و گسترش منطقی این حرفه موثر واقع می شود و چگونه عملیات مزبور در مجرایی اصولی، حرکت خواهد کرد.
پس از منع مصرف آنتی بیوتیکهای محرک رشد توسط اتحادیه اروپا در سال 2006، در سالهای اخیر توجه بسیاری به سمت افزودنیهای خوراکی با منشأ گیاهی معطوف شده است. در حال حاضر محصولات تجاری بسیاری در بازار وجود دارند و انتظار میرود در آینده استفاده از این افزودنیها افزایش یابد. فیتوژنیکها طیف گسترده ای از مواد گیاهی را شامل میشوند که بسیاری از آنها سابقه طولانی در تغذیه انسانی دارند و به عنوان چاشنی، نگهدارنده و دارو از زمانهای قدیم استفاده میشدند(محیطی وهمکاران ،1389). این مواد گیاهی معمولا از انواع مختلفی از ترکیبات فعال (مانند ایوجینول، سینامآلدئید، کاراکرول یا تیمول) تشکیل شده اند که در کنار یکدیگر سبب ایجاد طعم و عطر خاص میشوند. در واقع، ترکیبات با منشاء گیاهی عموما به خاطر خواص طعم دهندگی معروفند بنابراین روی خوش خوراکی جیره های دام و طیور موثرند. از طرف دیگر، فعالیت زیستی را دارا می باشند که توانایی ایجاد اثرات مثبتی را بر سلامت دستگاه گوارش و عملکرد دارند. خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی، ضدقارچی، آنتیاکسیدانی و سایر فعالیتهای ترکیبات گیاهی در شرایط برون تنی به خوبی مشخص شده و در آزمایشات علمی متعدد به تایید رسیده است. به طوریکه تعداد مطالعاتی که اثرات ترکیبات گیاهی را در شرایط درون تنی بر دستگاه گوارش نشان داده اند مانند آزمایشات تغذیهای روی حیوانات در حال افزایش است. میکرو فلور دستگاه گوارش، مورفولوژی روده، تخلیه معده، فعالیت بخشهای گوارشی داخلی و در نهایت فراسنجههای عملکردی انتظار می رود که تحت تاثیر ترکیبات گیاهی قرار گیرد (محیطی وهمکاران ،1389). دستگاه گوارش اولین محل اثر مورد انتظار برای افزودنیهای گیاهی میباشد. گیاهان دارویی دارای مواد موثرهای هستند كه افزودن آنها به جیره باعث بهبود عملكرد جوجههای گوشتی می شود و مقدار این مواد موثره در گونه های مختلف متفاوت است. اسانس های گیاهان دارویی به عنوان آنتیاكسیدان قوی عمل میكنند و محرك تولید آنزیم های گوارشی هستند و علاوه بر آن باعث جذب نیتروژن و كاهش تولید آمونیاك در محیط روده میشوند. در سالهای اخیر استفاده از افزودنیهای گیاهی خوراك در حیوانات به خصوص طیورمورد توجه زیادی قرار گرفته است . اگر چه انتظار میرود گیاهان داروئی دارای اثرات مشابهی در حیوانات باشند اما به هر حال کاربرد و استفاده از آنها نیاز به بررسی های علمی دارد. موسین گلیکوپروتئنی با وزن مولکولی بالا می باشد که نقش مهمی در خاصیت حفاظت موکوس از لایه پوششی مجاری گوارشی، تنفس، تولید مثلی و جلوگیری از ورود پاتوژنها دارد، که نقش بارزی در جذب مواد غذایی در دستگاه گوارش دارد. در تحقیقات مختلف اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش و اثرات آن بر عملکرد و ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است ولی اثرات آن بر روی بیان ژنهای مرتبط با عملكرد دستگاه گوارش به صورت جامع مورد بررسی قرار نگرفته لذا در این اثر این اسانس ها بر روی بیان ژن موسین مورد بررسی قرار گرفت.
- بررسی تأثیر سطوح مختلف اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش موجود در جیره بر عملكرد جوجه های گوشتی
- بررسی سطوح مختلف اسانس سنبل کوهی و مرزن جوش موجود در جیره و تاثیر آن بر بیان ژن موسین
ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
تعداد صفحه :105
قیمت : 14700 تومان
—-
پشتیبانی سایت : * parsavahedi.t@gmail.com
در صورتی که مشکلی با پرداخت آنلاین دارید می توانید مبلغ مورد نظر برای هر فایل را کارت به کارت کرده و فایل درخواستی و اطلاعات واریز را به ایمیل ما ارسال کنید تا فایل را از طریق ایمیل دریافت کنید.
*
14,700 تومانافزودن به سبد خرید