پایان نامه کارشناسی ارشد رشته شیمی
با موضوع :
پیرانها
برای رعایت حریم خصوصی اسامی استاد راهنما،استاد مشاور و نگارنده درج نمی شود
تکه هایی از متن به عنوان نمونه :
ممکن است هنگام انتقال از فایل اصلی به داخل سایت بعضی متون به هم بریزد
یا بعضی نمادها و اشکال درج نشود ولی در فایل دانلودی همه چیز مرتب و کامل و با فرمت ورد موجود است
متن کامل را می توانید دانلود نمائید
چون فقط تکه هایی از متن پایان نامه در این صفحه درج شده (به طور نمونه)
ولی در فایل دانلودی متن کامل پایان نامه
با فرمت ورد word که قابل ویرایش و کپی کردن می باشند
موجود است
مشتقات پیران به دلیل نقش گستردهای كه در فعالیتهای زیستی ایفا میكنند، بسیار مورد توجه هستند [1]. این تركیبات به وفور در طبیعت وجود دارند [2] .برای مثال لاكتون α-پیرون به شكل شاخه جانبی در
تعدادی از استروئیدهای طبیعی موجود است. مشتقی از γ-پیرون با نام مالتول[1] در برگهای سوزنی كاج
وجود دارد [3]. بنزوپیرانها گروه مهمی از مشتقات پیران هستند كه بسیاری از آنها در طبیعت، ماده اساسی
رنگ و بوی گونههای گیاهی را تشكیل میدهند [4و5]. گزارش شده است كه مشتقات پیران، فعالیتهای ضد
میكروبی[2] [6]، اثرات تحریک كننده رشد[3] [7]، اثرات ضد قارچ و تنظیم كننده رشد گیاه[4] [8]، فعالیتهای
ضد تومور[5] [9]، اثرات كاهش دهنده فشار خون[6] [10]، فعالیت ضد تجمع پلاكت[7]، بی حس کنندگی موضعی[8] [11-13] و اثرات ضد افسردگی[9] [14] از خود نشان دادهاند. به دلیل اهمیتی كه پیرانها از نظر خواص شیمیایی و دارویی دارند، سنتز و مطالعه آنها حائز اهمیت فراوانی بوده است.
1-2) خواص كلی پیرانها
پیرانها، هتروسیكلهایی 6 عضوی شامل یک اتم اكسیژن میباشند. این هتروسیكلها را میتوان به 3 دسته اصلی؛ نمكهای پیریلیوم، H2-پیرانها و H4-پیرانها گروهبندی كرد [15].
پیرانها و پیریمیدینها هسته های هتروسیكل تشكیل دهنده تركیبات آلی مهمی هستند. آنها بخش اصلی ساختار بسیاری از تركیبات طبیعی را تشكیل می دهند و در تهیه تعداد زیادی از تركیبات دارویی مفید، به كار می روند. كاربردهای متنوع و مصارف زیاد آنها، محدود بودن منابع طبیعی، همچنین مقدار ناچیز این تركیبات در منابع طبیعی و مهمتر از همه، مشكلات مربوط به استخراج آنها موجب شده است شیمیدانها برای سنتز این تركیبات بسیار تلاش كنند. اگرچه برای سنتز مشتقات پیران و پیریمیدین كارهای زیادی انجام شده است؛ اما برای سنتز تركیبات پیرانو پیران و پیرانو پیریمیدین كه در چند مورد خواص دارویی جالبی نشان داده اند، پژوهشهای كمی صورت پذیرفته است. در پایان نامه حاضر روشی برای تهیه مشتقات نوینی از پیران و پیریمیدین ارائه می گردد.
2-2) روش تحقیق
در این تحقیق روشی برای ساخت مشتقات پیریمیدوپیرانوپیران (e-a125) ارائه شده است. سنتز تركیبات (e-a124) مطابق شكل زیر (2-1) طی دو مرحلهانجام شد؛ مرحله نخست شامل تهیه مواد اولیه غیراشباع-α،β (e-a123) مورد نیاز بود. در مرحله دوم 4-هیدروكسی-6-متیل-H2-پیرون (55) به عنوان هسته دوست بر این تركیبات غیر اشباع اضافه شد. محصول این واکنش افزایشی که به شیوه مایكل و در شرایط بازی انجام شد، پس از تراكم به حلقه، فراورده های پیرانوپیران (e-a124) را به دست داد. سنتز حلقه نهایی پیریمیدین بر روی حلقهH 4-پیران نیز با تشكیل 3 پیوند در واکنش یک مرحله ای و سه جزئی ترکیبات (e-a124) با استات آمونیوم و تری اتیل ارتوفرمات محقق شد (شكل 2-1، iii).
تعداد صفحه :95
قیمت : 14700 تومان
—-
پشتیبانی سایت : * serderehi@gmail.com
14,700 تومانافزودن به سبد خرید